PILOOs ”favvolista”

1. PILOOs absoluta favorit: Uppåt Väggarna!! Rosenlundsgatan 1, drivs av ett underbart par som brinner för vintage/retro-prylar och kläder. Här kan du lätt spendera både mycket tid och pengar, men du får relativt mycket för pengarna då priserna känns ”lagom”. Det är högt i tak (därav namnet) så glöm inte att kika uppåt när du besöker butiken. Den lilla butiken med det stora utbudet.

Obs!Kolla öppettiderna innan besöket för de har inte öppet varje dag.

2. Aggie Twigg, Fridhemsgatan 64. En ung tjej som fastnat för tidsepokerna 40-70-talet. Fina kläder, smycken och prylar. Mycket trevlig butik att gå omkring i och man kan även fika i hennes pyttelilla café.

3. Pop i Stockholm, Skånegatan 73. En ”galen” butik där man blir glad när man går in. Mycket 60-70-tal både för herr och dam. Härlig mönster och färger.

4. Stadsmissionen, här hittar du allt i från fina 50-tals dräkten till vanliga t-shirts, samt böcker, porslin och tyger. Går att fynda om man letar. PILOOs favoriter ligger på Hornsgatan 58, Skånegatan 75 samt Hagagatan 3. Men det finns många butiker i Stockholmsområdet.

5. Lottavintage, Upplandsgatan 45. En butik med noga utvalda plagg. Fantastiska färgglada klänningar! Prova är ett måste. Trevligt syskonpar som driver butiken.

6. Modern Retro, en lite ”hemlig” butik på Wollmar Yxkullsgatan 9, känns liten men är stor och här finns massor av kläder och prylar från förr i en salig blandning.

7. Old Touch, Upplandsgatan 43. Här hittar du inte bara kläder, utan även porslin, spetsar, underkjolar från 20- 40-talet. Som att resa tillbaks i tiden!

8. Judits , hit måste man gå om man gillar vintage! En oerhört ”stilig” butik med väl utvalda kläder från 40-, 50,- och 60-talet. De som driver är väldigt noga med vad de tar in. Relativt dyr, men fin-fina saker och kläder.

9. Beyond Retro, finns på 3 ställen i Stockholm och PILOOs favorit ligger på Drottninggatan 77, de andra hittar du vid Zinken och på Åsögatan 144. FULL av kläder från både USA, England och Canada. Har en ”ung” publik. Tidsepokerna varierar och du kan hitta allt i från jeansskjortor till 50-talsklänningar.

10. 59 Vintage Store, Hantverkargatan 59. Allt för dig som letar efter festklänning, bröllop, glitter och glamour från 20-till 80-talet. En personlig butik där de är bra på personlig service.

11. Lisa Larsson Second Hand, Bondegatan 48 (varje gång jag varit här har det tyvärr varit stängt, så kolla öppettiderna!) men har ofta besökt Lisa på  Antikmässan mm. FULL av härliga plagg från förr. Och en mycket karismatisk ägare.

 

Värt att nämnas om man är ute efter ALLT ! 
Framtidsantiken, Surbrunnsgatan 58, en härlig butiksägare som köper in allt från ”förr”. Dock inga kläder. Däremot kan du hitta lagervis med tex. papperspåsar, sockerlådor, filmisar mm. En underbar butik som gör en väldigt nostalgisk.

Röda Korset, Hornsgatan 56. Här har man tagit bort allt som kan lukta ”second-hand” och displayar kläderna precis som man gör i en ny butik. Intressant att besöka denna affär med ett nytt tänk för gammalt.

Emmaus Second Hand, Peter Myndes Backe 8, vid Slussen. En vintage-butik i källaren och en second-hand på gatuplan. Väl värt ett besök i båda butikerna då man enkelt ser vad som klassas som second-hand och vad som klassas som vintage.

Myrorna i Hjorthagen, en stor butik lite utanför city men väl värt ett besök enligt många. STOR butik med både kläder, inredning och möbler. Myrorna har även bra butiker vid Fridhemsplan, Odenplan och på Hornsgatan. Med en mix av gammalt och nytt.

2014-12-05 17.21.50 kopia

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *